November, och tiden går fort!

10.11.2023

November, och tiden går fort!

Nu i november händer mycket. Det ska inhandlas julklappar, skolor och arbeten börjar kraftsamla inför juluppehåll, och samtidigt kan november vara väldigt mörkt och tråkigt.

No Nut November

På senare år har det växt fram en manlighetsrörelse med utmaningen No Nut November. Alltså, runklös höstmånad. Det hela går ut på att inte onanera under hela november, för att det ska vara hälsosamt. Det är det inte. Det finns seriöst ingen som helst forskning på att det ska finnas några som helst fördelar med det.

Visst, om du har problem med missbruksbeteende kring sex och/eller pornografi, så kan det vara bra med ett uppehåll. Men då handlar det om något helt annat och bör göras med stöd från psykolog eller sexolog.

De påstådda fördelar som ska finnas med NNN är:

ökad testosteronhalt och därmed ökad muskeltillväxt, utökad förmåga att hålla ut, tjockare hår, förbättrad spermakvalitet, reducerad stress, reducerad ångest, förbättrad koncentration, förbättrad självkontroll, ökad libido och minska erektil dysfunktion.

Inget av detta stöds i forskning, snarare tvärtom.

För att hålla stånd är det hälsosamt att öka blodflödet till penis regelbundet. Att det skulle öka testosteronhalten finns inga som helst belägg för (även om det kan finnas viss placeboeffekt, men den går att komma åt på andra sätt).

Orgasm lindrar stress och ökar din libido/sexlust. Har du svårigheter med att hålla ut så går det att öva upp, men inte genom att låta bli en runk, prata med en sexolog istället för lämpliga övningar.

Att onanera och orgasmera är hälsosamt, så släpp NNN och njut bäst du kan, det gör november lite ljusare.

Behöver du hjälp med erektil dysfunktion, att komma för snabbt, få mer energi eller något annat som känns svårt. Tveka inte att höra av dig till mig eller någon annan med utbildning i det.

Just nu

Eftersom året går mot sitt slut så har jag börjat planera in nästa års event. I kalendern finns redan nu tider att boka fram till februari.

Jag har också lagt in lite kurser, både för dig som är privatperson, men också för den som är arbetande inom vård- och omsorg (eller andra yrken där du träffar och pratar med människor). Du kan boka kurserna redan nu för att säkra din plats, och för kursen "Bli en kinkyvänlig behandlare" finns ett Early Bird-erbjudande som gäller fram till sista december.

Kom ihåg att beställa julkalendern i tid. Det är redan över 100 personer som hoppat på och vill ha en grym december ihop med sin eller sina partners. Den är könsneutral och går att köra även om ni är flera, eller på distans.

Vill du ha hjälp att hålla nyårslöftet eller bara börja året lite gladare och nöjdare, finns även 90-dagarsutmaningen där vi hjälps åt att sätta och nå våra mål under 90 dagar.

För dig som har en kvinnligt kodad kropp kommer även Gudinne-kursen i repris under våren. Den har varit uppskattad tidigare, så häng på du med!

Här kan du läsa om det kursutbud som finns just nu.

Ha nu en härlig november, och kom ihåg att boka in dig på de kurser du vill gå innan platserna tar slut!