Månadsbrev Januari/Februari 20201

12.02.2021

Månadsbrev januari/februari

Äntligen är det en riktig vinter! Kallt, snö och sol. Visst är det underbart! Nej, man måste inte tycka som jag, men jag föredrar att se det positiva i vädret just nu. Framförallt börjar det bli lite ljusare.
Vad händer här då? Inte jättemycket, men snart är det dags för vårens Kvinnogrupp att dra igång, och det brukar vara roligt och intressant. Det kommer komma en online-anpassad BDSM-kurs under våren, men jag har inte helt klart med formerna på den än. Förhoppningsvis kommer mer information om den i nästa månadsbrev.
Det kommer bli lite ändringar på hemsidan, bl.a. kommer det gå att köpa prints på foton jag tagit, om man vill ha som tavlor.
Mest av allt just nu är skrivande på boken och förberedelser inför att få ihop den ordentligt. Det går framåt men inte i den takt jag önskar.
Jag skriver ganska mycket om minoritetsstress just nu. Jag la en text på fb-sidan, men skickar med den i det är brevet också. Det är så viktigt att tänka på. Under närmaste veckan är vi några som jobbar hårt på att få igång en förening som ska stötta sexuella minoriteter. Exakt hur den kommer se ut kommer också i nästa brev.
Tips för att orka med sista sträckan av vintern: Drick varm choklad. Gå ut i solen. Värmekuddar är underskattade. Rör på dig. Ta ett bad, varmt eller kallt. Stanna upp en stund och upplev världen utan att värdera det du upplever.


Minoritetsstress

Känn lite på ordet och fundera över vad det betyder. Är det svårt? Tänk dig då in i följande: Varje dag när du vaknar och klär på dig, klär du dig i en roll som ska dölja den du verkligen är. När någon fråga vad du gjort i helgen, måste du ljuga för att ingen ska avslöja dig. Tänk dig att du inte kan prata om vad du och din/dina partner gör på fritiden, får då skulle nån kunna avslöja din hemlighet. Tänk dig också att alla dina fantasier är tabu och skamfyllda, att allt du känner som kärleksfull omtanke anses vara fult och tabu. Tänk dig in i situationen att du inte kan förklara för din läkare var blåmärkena kom ifrån, och om du gör det kommer ingen att tro dig, de kommer bara hävda misshandel och övergrepp. Tänk dig att behöva vara rädd för att bli mobbad och utsatt på din arbetsplats, utan någon skydd från någon. Om någon avslöjar din hemlighet riskerar du utfrysning, ensamhet och att bli av med dina barn om du ligger i vårdnadstvist.
Tänk dig nu att ha den här känslan, och många fler, varje dag i hela ditt liv.
Det här är minoritetsstress i BDSM-utövares liv, och många andras. Det finns inget diskrimineringsskydd, det finns dåligt med acceptans, och många är rädda för vad som händer om någon får veta. Ännu värre blir det om man dessutom bryter mot samhällets könsnormer och agerar utom ramarna för vad som är acceptabelt för ens kön. Som att vad man har mellan benen ska bestämma vilka beteenden som är ok.
Många lider i tysthet, har ångest, blir deprimerade, gör sig själva illa... Men det finns så klart hjälp att få. Inte mot samhällets fördömanden, men mot de egna. Mot skamkänslor och ångest kan man kämpa ihop med en psykolog eller sexolog som förstår, stöttar och hjälper en att resa sig, stolt i sin läggning.
Vi finns här för er som mår dåligt. Sträck ut handen så tar vi den varmt 


Hitta din inre (sex)gudinna (Online)

En kurs för dig som vill hitta, eller hitta tillbaka till, din sexualitet.

Vi kommer ta upp ämnen såsom: hur den kvinnliga kroppen fungerar, hur och när får man lust, hur tar man reda på vad man vill ha och hur får man det?

Vi träffas online vid fem tillfällen, som blir en blandning av information och diskussioner.

Kursen är öppen för dig som identifierar dig själv som kvinna.

Kursstart 28/2

Anmäl dig till kursen här