Böckerna om Trassel

Trassel är en helt vanlig flicka som bor i en helt vanlig stad i Sverige. Böckerna om Trassel är skrivna för att guida barn i ämnen som är svåra att förstå eller prata om. 
Böckerna om Trassel finns att beställa i de större bokhandlarna på nätet, hos din lokala bokhandel och direkt från mig
Vill du beställa en större mängd, ha recensionsexemplar eller få din utgåva signerad: hör av dig så ordnar vi det.Trassel och den stora Hemligheten

Trassel är en alldeles vanlig flicka som nyss fyllt 8 år. Hon bor tillsammans med sin mamma, som hon tycker väldigt mycket om. Hon har dock en hemlighet som hon inte riktigt vågar prata om: ibland, eller ganska ofta, dricker Trassels mamma för mycket alkohol. Då blir mamman arg, ledsen och väldigt otäck.

Du får följa Trassels upplevelse av sin mamma, och hennes väg mot att få må lite bättre. Den här boken är tänkt att kunna läsas av föräldrar, eller pedagoger, för att förklara en av de väldigt svåra sakerna här i livet, nämligen missbruk. Naturligtvis kan även barn läsa den här, men då kan det vara bra att som förälder vara tillgänglig för frågor.
Boken är skriven för att passa barn från ca 5 år och upp till ca 9.

Text: Beatrice Lindberg
Bild: Josefine Åberg
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789198427400

E-bok
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789198427417


Trassel och de två Papporna
Trassel och de två Papporna

Trassel och de två Papporna

Trassel har flyttat hem till sin pappa. Hon har nu hunnit fylla 9 år, och börjat i en ny skolan i en ny stad. 

Det är inte alltid lätt att flytta, särskilt inte när man är barn. Trassel hamnar lite utanför, men träffar så småningom Vilda. Hon och Vilda blir bästa kompisar, och det blir deras pappor också... 

Den här boken handlar dels om svårigheten i att flytta, och dels om hur det är när ens förälder är homosexuell. Den är tänkt att kunna läsas av föräldrar, eller pedagoger, för att förklara en av de svåra sakerna här i livet, nämligen homosexualitet. Eller är det bara vi vuxna som gör det svårt?

 Naturligtvis kan även barn läsa den här själva, men då kan det vara bra att som förälder vara tillgänglig för frågor.
Boken är skriven för att passa barn från ca 5 år och upp till ca 9.

Text: Beatrice Lindberg
Bild: Josefine Åberg 
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789198427424


Trassel och Orosmolnet

Trassel bor tillsammans med sin pappa, pappas pojkvän och pojkvännens dotter Vilda. Hon är 9 år, och har lite svårt att sova.

Trassel funderar mycket och det gör henne orolig. När hon blir orolig får hon svårt att sova och tänker ännu mer. Hon vet inte själv varför det blir så här, men hjälp kommer från ett lite oväntat håll...

Den här boken handlar om hur det blir när tankarna mal och sömnen inte riktigt vill infinna sig. Det är vanligt att barn får sömnbesvär, och här får vi följa Trassel i hur hon tar hjälp med att hantera sina. Boken är skriven för att läsas av en förälder och kan tjäna som samtalsunderlag ifall barnet har svårt att sova, eller har mycket tankar som oroar.

Boken är skriven för att passa barn från ca 5 år och upp till ca 9.

Text: Beatrice Lindberg
Bild: Josefine Åberg
Utgivningsår: Kommande
ISBN: XXXX